AKT:n osasto 006:n poliittiset lakot linja-autoliikenteessä 23.11.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n ammattiosasto 006 on ilmoittanut seuraavista jäseniään koskevista työtaisteluista:

Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen liikennöintialueen linja-autonkuljettajat ryhtyvät vuorokauden mittaiseen poliittiseen lakkoon torstaina 23.11. Ilmoituksen mukaan keskiviikkona 22.11. alkavat työvuorot suoritetaan loppuun asti, vaikka lopetus menisi torstain 23.11. puolelle. Työt jatkuvat uudestaan perjantaina 24.11 alkavilla työvuoroilla.

Nysse järjestää joukkoliikennepalvelun Tampereen kaupunkiseudulla, johon Tampereen lisäksi kuuluu Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Poliittisen lakon piirissä ovat Nysse-liikennettä ajavat seuraavat yhtiöt: Länsilinjat Oy, Väinö Paunu Oy, Koiviston Auto Tampere Oy, Pohjolan Liikenne Oy ja Vekka Group Oy (Valkeakoskella). Lakko ei koske huoltokorjaamotoimintaa eikä kaukoliikennettä. Lakko koskee myös sellaisia tilausajoja, jotka sisältyvät Nysse-liikennöinnin työpäivään.