ALT ja AKT sopimukseen linja-autohenkilökunnan ja huoltokorjaamoiden työehtosopimusten osalta, lakot päättyvät

Autoliikenteen Työnantajaliitto ry ja Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry pääsivät yksimielisyyteen linja-autohenkilökunnan ja huoltokorjaamoiden työehtosopimuksista. Linja-autohenkilökunnan ja huoltokorjaamoiden lakot alkoivat 15.2.2023. Neuvotteluja käytiin sovittelija Jukka Ahtelan johdolla ja lopulta ALT:n ja AKT:n väliset neuvottelutulokset työehtosopimuksista syntyivät tänään 3. maaliskuuta valtakunnansovittelijan toimistossa ilman sovintoehdotusta. Neuvottelutulokset hyväksyttiin molempien liittojen hallinnoissa ja lakot päättyvät heti. Molemmat sopimukset ovat voimassa 31.1.2025 saakka ja ne noudattavat työmarkkinoiden yleistä linjaa.

Lisätietoja
Autoliikenteen Työnantajaliitto ry:n toimitusjohtaja Mari Vasarainen, p. 040 511 6959