Harjoittelijaksi Brysseliin yrittäjyys- ja liikenneasioiden parissa

Suomalaisten liikennealojen ja yrittäjyyden (www.finmobility.eu sekä www.yrittajat.fi) yhteisellä Brysselin toimistolla on ajanjaksolle elokuun loppu 2020 – kesäkuun loppu 2021 avoimena harjoittelijan paikka. Tarkka harjoittelun jakso sovitaan valittavan kanssa. *

Harjoittelijan tehtävä on avustaa toimiston pysyvää tiimiä päivittäisessä EU-edunvalvontatyössä yrittäjyys- sekä liikennetoimialojen kysymyksissä. Tehtäviin kuuluu monipuolisesti muun muassa tapaamisten järjestämistä, viestintätehtäviä, käännös- ja selvitystöitä, kokousosallistumista ja raportointia. Tehtävään valittava osallistuu joustavasti kaikkiin työlistallamme oleviin tehtäviin. Työt suunnitellaan yhdessä pysyvän toimistotiimin kanssa ja heidän ohjauksessaan. Yhteydenpito edustamiemme järjestöjen Suomen toimistoihin on päivittäistä.

Harjoittelijan tehtävät ovat erittäin monipuolisia ja edellyttävät oma-aloitteisuutta, tekemisen meininkiä sekä aitoa intoa oppia Euroopan Unionin toiminnasta. Edellytämme tietämystä EU-päätöksentekoelinten ja EU -lainsäädäntöprosessin perusteista, syvällisempi tuntemus on ehdottomasti eduksi. Hyvän perustan tehtäviin antavat EU-painotteiset oikeustieteen opinnot, mutta myös muut yliopistotasoiset opintosuunnat huomioidaan. Erinomaista pohjaa tehtävässä onnistumiselle luovat lisäksi suoritettu opiskelijavaihto ulkomailla, muu kansainvälinen kokemus ja/tai työharjoittelut kotimaassa. Työtehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää erinomaista englannin kielen taitoa ja myös muiden kielten hallinta luetaan hakijalle eduksi. Erityisesti ranskan kielen osaaminen on oivallinen apu toimittaessa Brysselin verkostoissa.

Harjoittelijalle tarjotaan kuukausikorvaus (1550e/kk) ja näköalapaikka eurooppalaisen päätöksenteon ytimeen. Toimisto sijaitsee Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n Brysselin toimiston yhteydessä aivan EU-instituutioiden liepeillä.

Lähetä CV ja vapaamuotoinen hakemuksesi pikimmiten, kuitenkin viimeistään 1.6.2020 mennessä Pasi Moisiolle pasi.moisio@finmobility.eu tai Mira-Maria Kontkaselle mira-maria.kontkanen@yrittajat.fi. Ole rohkeasti yhteydessä, mikäli haluat lisätietoa tehtävästä. Nuorempi asiantuntija Inari Kurvinen kertoo myös työn sisällöstä omien kokemustensa kautta, puh. +32 494 549 249.

Brysselissä on hyvin laaja eurooppalainen harjoittelijoiden yhteisö, johon kuuluu myös paljon suomalaisia. Lähde mukaan!

* COVID -19 johdosta käyttöönotetut suojatoimet saattavat vaikuttaa harjoittelun aloitusajankohtaan.