Vientiteollisuuden työtaistelut 9.12. alkaen

ALT tiedotus (tiedotus@alt.fi), 27.11.2019

Vientiteollisuuden työehtosopimusneuvotteluihin liittyen on ilmoitettu seuraavista työtaisteluista: 

  1. Teollisuusliitto ry on ilmoittanut aloittavansa kolmipäiväisen lakon edustamillaan toimialoilla. Lakko alkaa maanantaina 9.12. klo 00 ja päättyy keskiviikkona 11.12. klo 23.59. Sen piirissä on yhteensä noin 35 000 Teollisuusliittoon kuuluvaa työntekijää, jotka työskentelevät teknologiateollisuuden, malmikaivosten, kumiteollisuuden, öljy-, maakaasu- ja petrokemianteollisuuden, kemian perusteollisuuden, lasikeraamisen teollisuuden, muovituoteteollisuuden ja kemiantuoteteollisuuden, teknisen huollon ja kunnossapidon sekä mekaanisen metsäteollisuuden sopimisaloilla sekä puolustusministeriön työpaikoilla. Lakot kohdistuvat yhteensä 180 yritysten toimipaikkoihin eri puolilla Suomea. Toimipaikat on lueteltu Teollisuusliitto ry:n sivuilla
  2. Rakennusliitto ry on ilmoittanut tukilakoista 9.-11.12. kaikissa Teollisuusliiton lakon kohteena olevissa yritysten toimipaikoissa. Tukilakossa ovat kyseisissä toimipaikoissa työskentelevät Rakennusliiton jäsenet.
  3. Metsäteollisuus ry on ilmoittanut kuuden päivän pituisesta työsulusta mekaanisessa metsäteollisuudessa. Työsulku koskee Teollisuusliittoon kuuluvia työntekijöitä ja se alkaa Teollisuusliiton kolmipäiväisen lakon jälkeen torstaina 12.12. ja päättyy keskiviikkona 18.12. Työsulun piirissä ovat seuraavat mekaanisen metsäteollisuuden yritykset, jotka käyvät ilmi Metsäteollisuusliitto ry:n sivuilta.