Asiantuntijaharjoittelijaksi yrittäjyys- ja liikenneasioihin Brysseliin syksystä 2019 kesään 2020

Asiantuntijaharjoittelijaksi yrittäjyys- ja liikenneasioihin Brysseliin syksystä 2019 kesään 2020

ALT tiedotus (tiedotus a alt.fi), 3.4.2019

Liikennesektorin yrittäjä- ja työnantajajärjestöjen (SKAL www.skal.fi , ALT www.alt.fi , LAL www.lal.fi , STL www.taksiliitto.fi , AKL www.akl.fi, SAKL www.autokoululiitto.fi, Suomen Tieyhdistys www.tieyhdistys.fi, Infra www.rakennusteollisuus.fi/INFRA/ ) ja Suomen Yrittäjien (www.yrittajat.fi) yhteisellä Brysselin toimistolla on ajanjaksolle elokuun loppu 2019 – kesäkuun loppu 2020 avoimena harjoittelijan paikka. Tarkka harjoittelun jakso sovitaan valittavan kanssa yhdessä.

Harjoittelijan tehtävänä on avustaa toimiston pysyvää henkilöstöä päivittäisessä EU-edunvalvontatyössä yrittäjyys- sekä liikenne- ja kuljetustoimialan kysymyksissä. Tehtäviin kuuluu monipuolisesti muun muassa tapaamisten järjestämistä, viestintätehtäviä, käännös- ja selvitystöitä, kokousosallistumista ja raportointia. Tehtävään valittava osallistuu joustavasti kaikkiin toimiston työlistalla oleviin tehtäviin. Työt suunnitellaan yhdessä toimiston pysyvän edustajan kanssa ja hänen ohjauksessaan. Tukena on myös toimiston toinen pysyvä asiantuntija. Yhteydenpito edustettavien järjestöjen kotimaan toimistoihin on päivittäistä.

Harjoittelijan tehtävät ovat erittäin monipuolisia ja edellyttävät oma-aloitteisuutta, tekemisen meininkiä sekä aitoa halua oppia Euroopan Unionin toiminnasta. Harjoittelijaa valittaessa arvostetaan tietämystä EU-päätöksentekoelinten ja EU -lainsäädäntöprosessin perusteista, syvällisempi tuntemus on ehdottomasti eduksi. Hyvän perustan tehtäviin antavat oikeustieteen opinnot, mutta myös muut yliopistotasoiset opintosuunnat huomioidaan. Erinomaista pohjaa tehtävässä onnistumiselle luovat lisäksi suoritettu opiskelijavaihto ulkomailla, muu kansainvälinen kokemus ja/tai työharjoittelut kotimaassa. Työtehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää erinomaista englannin kielen taitoa ja myös muiden kielten hallinta luetaan hakijalle eduksi. Erityisesti ranskan kielen osaaminen on oivallinen apu toimittaessa Brysselin verkostoissa.

Harjoittelijalle tarjotaan kuukausikorvaus (1550e/kk) ja näköalapaikka eurooppalaisen päätöksenteon ytimeen. Toimisto sijaitsee Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n Brysselin toimiston yhteydessä aivan EU-instituutioiden liepeillä.

CV:n ja vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää 3.5.2019 mennessä Pasi Moisiolle pasi.moisio a skal.fi tai Mira-Maria Kontkaselle mira-maria.kontkanen a yrittajat.fi, jotka antavat myös lisätietoja tehtävästä.

Brysselissä on hyvin laaja eurooppalainen harjoittelijoiden yhteisö, johon kuuluu myös paljon suomalaisia. Tule mukaan!

Takaisin