Liikenneareena Kuljetus-Logistiikka 2019 -messuilla houkuttelee auto- ja kuljetusaloille

ALT tiedotus (tiedotus@alt.fi), 5.3.2019

Auto- ja kuljetusalat tarjoavat runsaat 7 000 uutta työpaikkaa joka vuosi. Ammattien ja työtehtävien kirjo on aloilla laaja kuljettajasta ja mekaanikosta aina logistiikan ja liiketoiminnan johtotehtäviin asti. Liikenneareena Kuljetus-Logistiikka 2019 -messuilla 9. – 11.5.2019 Messukeskuksessa Helsingissä esittelee nyt ensimmäistä kertaa laajasti auto- ja kuljetusalojen ammatteja ja koulutusta.

Moni tunnistaa ammattinimikkeinä kuljettajan ja mekaanikon, mutta monelle on epäselvää, mitä nämä työtehtävät oikeasti sisältävät. Liikenneareenan tavoitteena on saada nuoret ja erilaisissa ammateissa työskentelevät kiinnostumaan näistä toimialoista ja houkutella näin alalle uusia työntekijöitä. Liikenneareena tarjoaa tietoa myös aloilla jo työskenteleville siitä, miten he voivat kouluttautua ja vaihtaa tehtäviä alan sisällä.  

– Auto- ja kuljetusaloilla on ollut vuosien varrella useita omia imago-, koulutus- ja työvoimahankkeita. Nyt ensimmäistä kertaa alojen toimijat ovat päättäneet yhdistää voimansa ja esitellä koko auto- ja kuljetusklusteria, sen tarjoamia työ- ja uramahdollisuuksia sekä koulutuspolkuja, kertoo toimitusjohtaja Mari Vasarainen Autoliikenteen Työnantajaliitto ry:stä.

– Työvoiman koulutus ja saanti on kyseisten alojen yhteiskunnallisen merkittävyyden vuoksi myös Suomen huoltovarmuustekijä. Molemmilla aloilla työvoiman tarve on viime vuosina kasvanut voimakkaasti ja Keski-Euroopassa tavarakuljetuksia on jäänyt jo hoitamatta kuljetusalan työvoimapulan vuoksi. Suomessa viime vuoden alussa toteutettu ammatillisen koulutuksen reformi on aikaansaanut myös omia haasteitaan.

Auto- ja kuljetusaloista on moneksi

Liikenneareenassa pääsee tutustumaan auto- ja kuljetusalojen moninaisiin työtehtäviin, urapolkuihin ja koulutukseen suoraan alan ammattilaisten kertomana. Työtehtäviä pääsee myös itse kokeilemaan simulaattoreiden ja VR-sovellusten avulla.

Mukana Liikenneareenassa ovat Autoalan Keskusliitto, Autoliikenteen Työnantajaliitto, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT,  Autotuojat ja -teollisuus, Creanex, Helsingin Bussiliikenne, Helsingin seudun liikenne HSL,  Kaukokiito, Kiitosimeon, Korsisaari, Logistiikkayritysten liitto, Nobina, Pohjolan Liikenne, Puolustusvoimat, Scania, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL, TTS Työtehoseura, Urbaser, Veho ja Volvo Finland. 

Messukeskus järjestää Kuljetus-Logistiikka 2019 -messut 9. – 11.5.2019 Messukeskuksessa Helsingissä yhteistyössä Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n, Autotuojat ja -teollisuus ry:n  ja Teknologiateollisuus perävaunut ja päällirakenteet toimialaryhmän kanssa. Tapahtuma on avoinna torstaina ja perjantaina 9. – 10.5. klo 10-18 ja lauantaina 11.5. klo 9-16. Messuille voi rekisteröityä kävijäksi veloituksetta tapahtuman verkkosivuilla: www.kuljetuslogistiikka.fi