Uusi työkalu linja-autonkuljettajien työn riskien hallintaan

ALT tiedotus (tiedotus@alt.fi), 4.3.2019

Työturvallisuuslaki vaatii työnantajaa selvittämään työstä ja työolosuhteista aiheutuvat haitta- ja vaaratekijät sekä poistamaan löydetyt puutteet. Linja-autoliikenteen yrityksille on tähän avuksi julkaistu uusi, maksuton ja helppokäyttöinen menetelmä, OiRA-riskienarviointityökalu. Työkalun avulla voivat niin pienet kuin suuretkin yritykset arvioida työssä mahdollisesti esiin tulevia riskitekijöitä ja kirjata yrityksen toimenpideohjeita tai valita ohjelman ehdotuksista omaan tilanteeseensa sopivia. Sovelluksen sisällön ovat yhdessä tuottaneet Työterveyslaitos, Linja-autoliitto ry, Linja-autoliitto ry/Maakuljetuspooli, Työturvallisuuskeskus, Autoliikenteen Työnantajaliitto (ALT ry) ja Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto (AKT ry). 

Lisätietoa OiRA-riskienarviointityökalusta Työterveyslaitoksen nettisivuilla.