Nobina Finland West Oy:n linja-autonkuljettajat aloittivat laittoman lakon

Tiedotus (Tiedotusalt.fi), 8.11.2013

Nobina Finland West Oy:n linja-autonkuljettajat ovat aloittaneet tänään klo 4.00 laittoman lakon. Kuljettajat ovat ilmoittaneet palaavansa töihin vasta lauantaiaamun ensimmäisestä työvuorosta alkaen. Lakon vuoksi osa yhtiön Espoon sisäisestä liikenteestä ja Espoosta ajettavasta seutuliikenteestä jää ajamatta.

Työnantajaliitto pitää lakkoa laittomana, koska se kohdistuu alan voimassaolevaan työehtosopimukseen. Lakko viedään työtuomioistuimen käsiteltäväksi. Työnantajaliitto pitää käsittämättömänä sitä, että uudet työehtosopimukset on solmittu vasta kaksi viikkoa sitten hyvässä hengessä, ja jo nyt työntekijäpuoli rikkoo työrauhavelvoitettaan.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Tom Ward, Nobina Finland West Oy, puh. 040 580 2115

Toimitusjohtaja Mari Vasarainen, Autoliikenteen Työnantajaliitto ry, puh. 040 511 6959