Autoliikenteen etujärjestöt esittävät liikennerikkomuksiin pisteytysjärjestelmää

Autoliikenteen etujärjestöt esittävät liikennerikkomuksiin pisteytysjärjestelmää

ALT tiedotus (tiedotus a alt.fi), 27.3.2012

Autoliikenteen edunvalvontajärjestöjen kirjelmän luovutus liikenneministeri Merja Kyllöselle ja oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille eduskunnassa 27.3. klo 13.40Nykyisen lainsäädännön mukaisessa liikennerikkomusten seuraamusjärjestelmässä ei oteta riittävästi huomioon tekojen laatua ja vakavuutta. Kolme suhteellisen vähäistä rikkomusta vuodessa tai neljä kahdessa vuodessa voivat aiheuttaa kuljettajalle vähintään neljän viikon pituisen ajokiellon. Seuraamus on erityisen raskas ammattiautoilijoille, jotka menettävät käytännössä toimeentulonsa ajokiellon ajaksi.Autoliikenteen edunvalvontajärjestöt esittävät ajokieltojärjestelmään toistuvien liikennerikkomusten pisteytystä, jolloin rikkomusten vakavuus ja liikenneturvallisuuden vaarantuminen heijastuisivat määrättyihin ajokieltoihin.Kirjelmän luovuttavat eduskunnassa liikenneministeri Merja Kyllöselle ja oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille seuraavien järjestöjen edustajat: Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL:n puheenjohtaja Ahti Myllys, Autoliikenteen Työnantajaliitto ALT:n toimitusjohtaja Mari Vasarainen, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n palkkasihteeri Pasi Ritokoski, Suomen Autokoululiiton toimitusjohtaja Kaija Savolainen, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen, Linja-autoliiton toimitusjohtaja Heikki Kääriäinen, Suomen Autoteknillisen Liiton puheenjohtaja Keijo Mäenpää ja toimitusjohtaja Pasi Perhoniemi, sekä Suomen Taksiliiton puheenjohtaja Jari Lemmetyinen ja toimitusjohtaja Lauri Säynäjoki.Kirjelmä luovutetaan ministereille eduskunnassa hallituksen pienessä huoneessa tiistaina klo 13.40.[Dokumentti Esitys pisteytysjärjestelmästä 27.2.2012 (832)]Takaisin