AKT jätti lakkovaroituksen myös kuorma- ja linja-autoliikenteeseen

ALT tiedotus (tiedotus@alt.fi), 5.2.2010

– Myös lentokoneiden polttoainekuljetukset vaarassa

SAK:lainen Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on jättänyt laajan lakkovaroituksen myös kuorma- ja linja-autoliikenteeseen. Maantieliikenteen lakolla uhataan 21. helmikuuta alkaen, ja lakkovaroituksen piirissä ovat kaikki suuret henkilö- ja tavaraliikenneyritykset.

Lakko pysäyttäisi lähes kokonaan maan sisäisen tavara-, polttoaine-, kemikaali- ja linja-autoliikenteen sekä jätteenkuljetukset. Lakko vaarantaa myös lentokoneiden polttoainetankkaukset.

Tämä oli jo toinen AKT:n jättämä lakkovaroitus. Liitto on ilmoittanut aloittavansa koko ahtausalaa koskevan lakon 19. helmikuuta, jos neuvotteluissa ei sitä ennen päästä ratkaisuun. Tämä lakko pysäyttäisi laajasti Suomen tuonnin ja viennin.

Autoliikenteen Työnantajaliiton toimitusjohtaja Hannu Parvela pitää AKT:n toimintaa häikäilemättömänä ja täysin vastuuttomana. Muut ammattiliitot ovat osoittaneet sopimusneuvotteluissaan vastuullisuutta ja taloustilanteeseen kuuluvaa yhteiskuntavastuuta. Vastuu ei näytä kuuluvan missään oloissa AKT:n toimintaan.

Parvelan mukaan AKT:n sopimusvaatimukset nostaisivat työnantajien kustannuksia lähes 12 prosenttia kahden vuoden aikana. Palkkavaatimus kahdelle vuodelle on lähes 6 prosenttia ja ns. tekstivaatimusten kustannusvaikutus noin 6 prosenttia.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Hannu Parvela, puh. (09) 4789 9370, 0400 423 610