AKT:n toimeenpanemat häiriöt satamissa 2.2.2010 lukien

ALT tiedotus (tiedotus@alt.fi), 1.2.2010

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry on tänään toimittanut Satamaoperaattorit ry:lle ilmoitukset:

1) Satamaoperaattorit ry:n ja AKT ry:n välisen työehtosopimuksen soveltamispiiriin kuuluvien työntekijöiden ylityökiellosta, joka alkaa 2.2.2010 kello 06.00, joka koskee kaikkia satamia ja jonka piiriin kuuluvat kaikki ahtausalan työehtosopimuksen soveltamisalaan kuuluvat työt, sekä

2) ahtausalan lakosta, joka alkaa 19.2.2010 kello 06.00, ellei sitä ennen käytävissä neuvotteluissa päästä liittoa tyydyttävään neuvottelutulokseen. Lakko koskee kaikkia satamia, ja sen piiriin kuuluvat kaikki ahtausalan työehtosopimuksen soveltamisalaan kuuluvat työt.

Lisäksi on tullut tietoja jo tiistaina 2.2.2010 eri puolilla Suomea alkavista toimintapäivistä.