Sami Pakkaselle ja Janne Seikkalalle EM-pronssia

ALT tiedotus (tiedotus@alt.fi), 22.9.2008

Nuorten ammatitaidon EM-kilpailut, EuroSkills-kilpailut järjestettiin 18.-20.9.2008 Rotterdamissa. Kisoihin osallistui kaikkiaan 419 ammattiosaajaa 29 Euroopan maasta. Mitaleista kamppailtiin 49 lajissa, joiden joukossa oli myös yhdistelmäajoneuvonkuljettaja -laji.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja -lajissa Suomea edustivat helsinkiläinen, 19-vuotias Sami Pakkanen (kuvassa vasemmalla) ja Limingasta kotoisin oleva, 18-vuotias Janne Seikkala (kuvassa oikealla). Kolmipäiväisen kilpailun aikana kilpailijoiden taidot punnittiin trukin käsittely-, lastaus-, kuorma-auton käsittely-, puoliperävaunuyhdistelmän käsittely- ja ajoonlähtötarkastustehtävissä. Voittajaksi korkeatasoisessa kisassa selvisi Tanskan kilpailijakaksikko, hopeaa otti Ruotsin kilpailijakaksikko ja Suomen kilpailijat olivat hienosti kolmantena.

Suomen joukkue saavutti kokonaisuudessaan historian ensimmäisissä EuroSkills-kilpailuissa kahdeksan mitalia. Saaliina oli neljä kultaa ja neljä pronssia.

Kultaa Suomelle Rotterdamista tuoneet lajit olivat: tietokone ja verkot, kirvesmies, lähihoitaja ja electronic workshop team. Pronssia Suomi saavutti yhdistelmäajoneuvonkuljettajalajin lisäksi rakennuspeltiseppä-, rakennustyöt- ja muuraus-lajeissa.

EuroSkills-kilpailut tullaan järjestämään joka toinen vuosi. Kilpailuiden tavoitteena on eurooppalaisen huippuosaamisen ja kilpailukyvyn edistäminen, ammatillisen osaamisen tunnetuksi tekeminen ja osaamistarpeiden kartoittaminen. Tavoitteena on myös ammatillisten oppilaitosten, yritysten ja muiden sidosryhmien välisen yhteistyön vahvistaminen. Lisäksi kilpailun päämääränä on ammatillisten tutkintojen läpinäkyvyyden ja vertailtavuuden sekä ammattiosaajien liikkuvuuden lisääminen.